18 berichten voor deze kunstenaar

 1. bericht van  lieke en sjraar
  nijmegen

  hoi berend we vonden je schilderij erg mooi het stond bij de glasbak in oosterend.
  We hebben het door gegeven aan kennissen 0op de camping. Hopelijk krijg je veel reacties.
  Groeten Liek en sjraar.

 2. bericht van  Jan Willem
  Moskou

  Hoi Berend,

  Wat een mooi schilderij. Ik herkende het meteen. Ik ben benieuwd hoeveel reacties je wel niet gaat krijgen.

  Groetjes

 3. bericht van  Bernarda en Pim Pera
  Eerbeek

  Beste Berend,
  We hebben je schilderij gezien, in eerste instantie dachten we aan bomen toen we je schilderij zagen, maar nu jij er bij verteld dat je schilderij de kerktorens zijn in Rusland werden we wel een beetje stil. Je vader woont helemaal in Rusland? wat een eind weg joh. Hopleijk zie je hem toch regelmatig. Je bent al verder op de werled geweest dan wij, we komen niet verder dan Terschelling!! hihi. Het schilderij hebben wij verplaatst in Oosterend, We hebben hem neergelegd bij de glasbak, waar Liek en Sjraar hem hebben gevonden. Het schilderij is nog niet in Midland, maar hij komt er vast en zeker!!!
  De groeten Bernarda en Pim

 4. bericht van  jacqueline en theo
  sittard

  dag lieve berend
  Wat heb je een prachtig schilderij gemaakt. We vonden het in West bij de haven. Jouw pappa woont wel heel erg ver weg. Wij zijn ook een keer in Rusland geweest. Hebben toen ook heel veel van die mooie kerken gezien. De koepels op de kerken zijn soms van goud heb jij dat ook gezien? Het is wel ver met het vliegtuig om naar Rusland te gaan. Wij vonden je schilderij zo mooi dat we er een foto van gemaakt hebben. We hebben het mee genomen, achten op de fiets en in Kinnum in een tuin gezet. Het staat tegen een engeltje aan en die kan het goed beschermen.
  Lieve groeten van Theo en Jacqueline

 5. bericht van  marike en jan wouter
  amersfoort

  We hebben je schilderij gezien in Oosterend, bij de Zilte rus, iets voorbij de glasbak. We vonden hem erg mooi maar hebben hem laten staan voor de volgende vinder. We hadden dan ook al eentje onder de arm en we moeten niet te hebberig worden tenslotte. Mooi dat je iets geschilderd hebt wat met Rusland te maken heeft, wij hopen dat je nog vaak met je vader naar mooie dingen gaat kijken. De groetjes aan een groot kunstenaar,
  Marike en Jan Wouter

 6. bericht van  jolante
  volendam

  prachtig schilderij wat je hebt gemaakt heel mooi

 7. bericht van  berend
  terschelling hoorn

  beste mensen als jullie vragen hebben kan ik die beantwoorden.

 8. bericht van  berend
  terschelling-hoorn

  Jolante heeft u toevallig mijn schilderij mee genommen naar u huis of heeft u het gewoon heel goed versopt?

 9. bericht van  opa en oma
  santpoort-zuid

  Hoi Berend,leuk schilderij oma zag het direct de torens van de kerken in Rusland.
  Geweldig leuk om te zien.Tot gauw Berend liefs opa en oma

 10. bericht van  Netty van Kaathoven
  Schijndel

  Hoi Berend,
  Je schilderij staat al een paar dagen bij mij.
  Ik zag het op de camping van Staatsbosbeheer in West staan bij een tent en ik vond het mooi. De jongen die het net gekregen had van andere mensen op de camping wist niet wat hij ermee zou doen. Ik heb het dus bij mijn tent gezet. Ik versier altijd de hele omgeving van mijn tent en daar paste het schilderij heel mooi tussen.:-)
  Ik ben gisteren nog naar Westerkeyn geweest om je te mailen, maar het systeem werkte niet.
  Daarom mail ik je nu vanuit mijn huis.
  Ik wilde je een boekje brengen op Westerkeyn dat ik heb geschreven. Dat leek me een mooie ruil. Ik een kunstwerk van jou, jij een boekje van mij. Ik ben namelijk kinderboekenschrijver.
  Als je me mailt in welke groep je zit en een adres mailt, dan stuur ik je nog iets op. Vind je dat leuk?
  Je schilderij heeft vandaag dus een lange reis gemaakt. Een paar uur op de boot en toen nog drie uur in de auto naar Brabant.
  Ik vind het heel bijzonder dat je een vader in Rusland hebt en dat je daar met hem naar een kerk bent gaan kijken. Leuk dat je dat geschilderd hebt. Ik ben nog nooit zo ver weg geweest!
  Ik ga je schilderij in mijn tuin zetten voorlopig en als de tijd daar is zal ik het weer aan iemand anders geven die het weer verder verplaatst. Iemand die het ook mooi vind. Of misschien plaats ik het later op een school hier. Dan weten de kinderen hier ook dat jullie zo’n leuk project hebben.

  Groetjes,
  Netty

 11. bericht van  vroulien
  groningen

  hoi berend, ik ben alweer thuis van oerol en was mijn mail aan het checken. daarin zag ik een bericht van het straatmuseumprojekt, dat herinnerde mij aan een paar schilderijen, die ik gezien of een tijdje bij me gehad heb, maar aan wie ik nog niet schreef. die van jou was daar een van. Nu lees ik alle reacties van anderen, en ben er bijna stil van.. Wat is er een hoop met je schilderij gebeurd, en wat mooi dat je schilderde van de kerktorens.. ik dacht eerst ook dat het bomen waren, maar nu ik beter kijk zie ik het ook wel… ik zal je vertellen waar en wanneer ik je schilderij zag en wanneer het weer wegging. Want daarmee wordt de reis van je schilderij wat meer zichtbaar.
  ik heb je schilderij gevonden in de tuin van een boerderij in kinnum.. het was omgevallen en het zag eruit alsof het wel weer toe was aan een nieuwe omgeving. Je schilderij heeft een dag met mij meegereisd op de fiets, ik heb zo´n grote bak voorop en daar pastte het precies in. Al fietsend kreeg ik veel reacties: wat een mooi schilderij! enzovoort. Aan het eind van de dag heb ik ´em tegen de tent gezet van 2 vrienden van me, als welkomstkado voor ze, want ze waren net aangekomen op oerol. En daar heeft netty hem gekregen van dikkie, want zo heet de jongen aan wie ik hem gaf en die toch niet zo goed wist wat ie ermee moest….

  Nou, ik wens je het beste berend, bedankt voor het mogen ´lenen´van je mooie schilderij!

  groeten, vroulien

 12. bericht van  Babette en Marnix
  Geneve

  Hoi Berend,

  Wij vinden je schilderij mooi. Wij wisten nog niet dat dat een van de torens in Rusland was. In Zwitserland hebben we niet van die torens. We hebben wel kerken, maar die zien er anders uit. Het was zeker wel leuk om bij je papa op bezoek te gaan in Moskou.

  Groetjes van Babette en Marnix.

 13. bericht van  Jeroen en Brigitte
  Geneve

  Hoi Berend,

  We vinden je schilderij erg creatief. Leuk dat je bij je pappa langs bent geweest en er ook nog een schilderij van hebt gemaakt. We hopen dat je veel reacties krijgt en dat het over heel Terschelling wordt verplaatst.

  Groeten,

  Brigitte en Jeroen

 14. bericht van  Babette en Marnix
  Geneve

  Hoi Berend,

  Wij vinden je schilderij mooi. Wij wisten niet dat er zulke kerktorens in Rusland waren. In Zwitserland zijn ze erg anders. Veel succes met je wedstrijd.

  Groetjes,

  Babette en Marnix

 15. bericht van  Wies en Ed
  Zaltbommel

  Lieve Berend,

  Wat een leuk schilderij heb jij gemaakt. We moesten wel even goed kijken, maar dan zie je de kerktorens wel. En wat een reis heeft je schilderij al gemaakt joh. Het staat nu dus in onze buurt, Schijndel is niet zo ver weg bij ons.

  Tot gauw en groetjes,
  Ed en Wies

 16. bericht van  jan--bas
  zaltbommel

  Hoi berend

  ik vind dat je schilderij erg mooi is en het
  is ook erg leuk bedacht.

  groeten, jan-bas

 17. bericht van  Helene
  Veghel

  Hoi Berend,
  Jouw schilderij is wel erg lang onderweg. Ben je ook benieuwd waar het al die maanden heeft gehangen of gestaan? Als dat schilderij eens praten kon……?
  Ik vind het een prachtig schilderij met al die felle kleuren. Het heeft een hele tijd op een basisschool gehangen en daarna bij mij in de kamer. Heel veel mensen hebben het gezien en bewonderd!
  Veel succes met je schilderkunst!

  Groetjes, Helene

 18. bericht van  Ellen
  Venlo

  Berend,
  Weet je waar ik je prachtige schilderij gezien heb? In een museum, het Limburgs Museum in Venlo. Daar werk ik. Het stond er op eens. Een museum dat is natuurlijk een prima plek voor zo’n mooi schilderij als dat van jou. We zouden het er kunnen ophangen, tussen schilderijen van andere kunstenaars, of bij mooie voorwerpen maar dan komt het nooit meer bij je terug, en reist het niet meer rond, dat is natuurlijk ook wel heel jammer. Dus we genieten er nog even van en dan mag het weer verder reizen.
  Veel succes met schilderen,
  groetjes, Ellen

Font "urania_czech" was not found.Laat een bericht achter voor
Font "urania_czech" was not found.Kunstenaar Berend – Mijn pa

(C)2009 Straatmuseum.nl & Vondstenfabriek.nl