Font "urania_czech" was not found.

Het Straatmuseum Het Straatmuseum blikt trots terug op alle schilderijen die zijn gemaakt het afgelopen jaar. Bedankt kunstenaars en ook vinders en internetbezoekers voor alle reacties!

Bekijk hier een korte docu van Teleac/NOT over het Straatmuseum op Oerol 2009!
Deze schilderijen reizen al een tijd rond: Laurens, Rick, ,Daan, Lois en die van Berend (een jaar al!)

nieuws36nieuws36nieuws36nieuws36

juli 2010
Het Straatmuseum blikt vrolijk terug op een jaar van straatexposities op diverse plekken in Nederland, stad en platteland en zelfs eiland.
Na een goede aftrap tijdens Oerol 2009, waar 223 eilandkinderen hun kunstwerken in straten en duinen van Terschelling tentoonstelden, volgde een reeks aan Straatmusea door het hele land. Wijchen, Diepenheim, Zeist, Den Dolder, Gouda en Utrecht passeerden de revue. Op 4 juni werden nog 100 kunstwerken in Amsterdam verspreid.

Het Straatmuseum is een project van De Vondstenfabriek onder leiding van Annemarie Amsing en werd het afgelopen jaar gesteund door landelijke subsidies van VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en SNS Reaalfonds. Het Straatmuseum bedankt deze gulle gevers en ook alle vinders, internetbezoekers, scholen, kinderen en ouders die aan dit project hebben meegewerkt. Zonder jullie was dit project niet geslaagd.

Op http://leraar24.nl/ is een korte documentaire te zien over Het Straatmuseum op Oerol.

juni 2010 Straatmuseumexpo van 100 kinderkunstwerken op straat in Amsterdam
Op vrijdag 4 juni geven 100 jonge Amsterdamse kunstenaars hun schilderijen weg aan de straat, in de hoop dat een gelukkige vinder er 1 meeneemt of verplaatst. Het Straatmuseum nodigt je uit te komen kijken naar de schilderijen, die kinderen van drie basisscholen in Amsterdam hebben gemaakt op hout. Tijdens theaterfestival Oerol 2009 exposeerden 223 eilandkinderen hun kunstwerken in de straten en duinen van Terschelling. Het Straatmuseum zal op vrijdag 4 juni voor een laatste keer haar deuren openen en een reeks van exposities door het hele land afsluiten met een bijzondere expositie in Amsterdam. Wees erbij en vind een schilderij!

Vind op 4 juni een van de 100 schilderijen rondom de volgende scholen:
* De Slootermeerschool, Burgemeester Fockstraat, vanaf 10:00, ruim 40 schilderijen van kinderen uit groep 6.
* Basisschool St. Lukas, Notweg in Osdorp, vanaf 13:30, 30 schilderijen van kinderen uit groep 7.
* JP Coenschool, Bankastraat in de Indische buurt, vanaf 13:30, 25 schilderijen van kinderen uit groep 8.

Schilderij gevonden? Ga naar www.straatmuseum.nl ontdek wat deze kinderen bijzonder vinden en schrijf ze terug. Ook de thuisblijvers kunnen in het digitale Straatmuseum schilderijen bekijken, brieven lezen en een bericht aan een kunstenaar achterlaten.

Het Straatmuseum is een project van www.vondstenfabriek.nl onder leiding van Annemarie Amsing en wordt gesteund door landelijke subsidies als VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en SNS Reaalfonds. Het Straatmuseum wil kinderen laten communiceren met buurtgenoten en onbekenden door middel van brieven en het internet. Een etiket aan het schilderij nodigt de vinder uit een brief te lezen op het internet.

Inspiratiebron voor Het Straatmuseum is de wereldberoemde Londense straatkunstenaar Adam Neate. Hij reageerde ontroerd en enthousiast op de eerste expositie van het Straatmuseum en tipte woostercollective.com een internationale streetartsite. 60 Utrechtse kinderen werden door meer dan 700 wereldbewoners gezien! Ouders, familie en buurtbewoners reageerden massaal, waaronder een moeder: ‘Een soort ballonnen loslaten met unieke ballonnen. Bijzondere ballonnen die reacties losmaken in mensen”. Op www.leraar24.nl is een documentaire te zien over Het Straatmuseum op Oerol.

mei 2010
Het straatmuseum maakt zich op voor een grootse eindexpositie dit schooljaar op drie locaties in Amsterdam. Binnenkort meer info!

april 2010
Op 30 maart en 1 april zijn kunstwerken te vinden rondom BSO Minoes Zeist en BSO Spelonk Den Dolder. Kom kijken!
Daarnaast zijn op 15 april 60 kunstwerken in het mooie oude centrum van Gouda te vinden gemaakt door kinderen van de Casimirschool in Gouda.

maart 2010
Het Straatmuseum  zal donderdag 11 maart vanaf 1330 schilderijen in Diepenheim verspreiden, rondom basisschool de Stedeke. Kom en vind 1 van de 40 schilderijen!!!

februari 2010
Jordy staat in het Waddenmagazine op de middenpagina met zijn schilderij de dijk! Hier is zijn schilderij van de Dijk te zien.

januari 2010
Het Straatmuseum wenst u een vindingrijk 2010. Moge alle zoekers gelukkige vinders van kinderkunstwerken worden! De voorbereidingen zijn in volle gang, want vanaf 1 maart zal een reeks aan Straatmuseumtentoonstellingen plaatsvinden in Diepenheim, Zeist, Den Dolder, Gouda en in Amsterdam! Let op de site en wees erbij.

december 2009
Het Straatmuseum staat met een artikel in de Gelderlander! Zie hier!

november 2009
De voorbereidingen zijn in volle gang voor een Straatmuseum nabij Nijmegen, in het plaatje Wijchen. In december zullen hier schilderijen te vinden zijn, wees er als de kippen bij!

september 2009
Het Straatmuseum maakt een heel bijzonder uitstapje naar Zeist om daar met kinderen van Bartimeusonderwijs kunstwerken voor de straat te maken. De slechtziende en ook blinde kunstenaars hebben geweldige kunstwerken gemaakt van verschillende materialen.

juli 2009
Vanaf vrijdag 10 juli is het informatieve filmpje over Het Straatmuseum te zien op www.leraar24.nl Kijk en laat ook daar een reactie achter! Binnenkort meer filmpjes!

dinsdag 23 juni 2009
Het museum kijkt met volle tevredenheid terug op alle mooie aanwinsten in de collectie en ontroerende brieven, niet te vergeten ontroerende reacties.  Inmiddels zijn er bijna 700 reacties en er is al een schilderij vanuit Terschelling in Utrecht gespot! Het NRCkoffiegesprek op woensdag was leuk en ook is een stukje in de Leeuwarder Courant verschenen. Zie hier! Het museum is trots op de eilanderkinderen (van Hunnighouwersgat Midsland, CBS ’t Jok en OBS ’t Jok Hoorn, Prinses Margrietschool en Vossersschool West) en wil ze hierbij bedanken.

dinsdag 16 juni 2009|
Kunstwerken in Midsland vanaf 1300! Wees er wederom bij en doe mee aan de grote verhuizing! Gister een record aantal reactie verkregen van 200! Het gaat goed. http://www.snsr.nl/sites/sensor/nieuws/2009/06/bea-vindt-bea-op-oerol/index.xml en woensdagochtend NRC gesprekje met 2 kinderen uit Hoorn!

maandag 15 juni 2009
Vandaag worden kunstwerken tentoongesteld rondom scholen in West! Kom gauw langs en verplaats de schilderijen! Het gaat heel goed met het Straatmuseum! Dit weekend leverde al meer dan 100 reacties op! Mensen geven schilderijen door, stoppen het onder snelbinders van anderen en zorgen dat alle mensen de schilderijen kunnen zien!

Tijdloostalent.nl (Nederlands grootste portaal voor jong talent) heeft een flyer met punaises op Het Straatmuseumkantoor achtergelaten met als boodschap: Imagine every child is an artist.

13 juni 2009
Gisteren de schilderijen verspreid rondom Hoorn. Tijdens het verspreiden kwam massaal mensen op de fiets om schilderijen op bagagedragers te binden! De schilderijen zijn nu al overal op het eiland te vinden van west tot Hoorn!
Morgen komt de nieuwe website online, interactief, snel en handig! De eerste kunstwerken worden in het begin van de middag rondom Hoorn verspreid! Wees er als de kippen bij, verplaats en neem mee, maar zorg ook dat anderen de schilderijen kunnen bezichtigen.

11 juni 2009

4 juni 2009
Persbericht de deur uit, zie persbericht en publicatie.

Begin Juni 2009
Voorbereiding op Terschelling, Straatmuseumkantoor maken op de Westerkeyn, de nieuwe site vormgeven  en schilderijen lakken om weer en wind te doorstaan. Al zegt men dat het op Terschelling nooit regent!

Mei 2009
Vondstenfabriek verblijft een week op terschelling om kunstwerken te maken met eilandkinderen van groep 5 t/m 8. Alle 5 scholen in Hoorn, Midsland en West doen mee aan het Straatmuseum en elk kind heeft een plank verzameld om op te schilderen. Het was een leuke en drukke week!

April 200
Straatmuseum op Oerol! Ole!

(C)2009 Straatmuseum.nl & Vondstenfabriek.nl