4 berichten voor deze kunstenaar

 1. bericht van  jacquelien Postma
  Dreischor

  Hoi Sander,

  Op weg naar west terschelling fietste ik de mooie weg door het bos. En toen moest ik dat hele hoge duin op fietsen. Met een rood hoofd zwoegend van het fietsen kwam ik boven. En wat zie ik daar. Een schilderij, jou schilderij. Met een man die ook al een rood hoofd heeft. En wat kijkt hij blij. Daar werd ik ook weer blij van en toen heb ik je schilderij meegenomen Het was op 16 juni aan het Snijderspad. We zijn toen naar het groene strand gefietst voor de voorstelling Blik van theater appel. Het was wel spannend in de rij want de man op het schilderij (jij dus) had geen kaartje. De vrouw die de kaartjes controleerde vond de door jou geschilderde man zo leuk dat het schilderij mee naar binnen mocht. daar heeft hij op mijn schoot de hele voorstelling gezien. Het was al donker toen we terug gingen naar de staatsbosbeheercamging van Lies. Daar heb ik het schilderij bij de kraan neergezet. Vanochtend toen ik wakker werd was hij weg…op naar zijn volgende avontuur. sander bedankt voor de ontmoeting met jou schilderij. in ruil daarvoor krijg je dit verhaal van mij groetjes Jacquelien

 2. bericht van  Hilda Roorda
  Sneek

  Hallo Sander

  Ik heb je schilderij gevonden bij de waterkraan op de camping in Lies. Het was nog heel vroeg in de morgen. De vogels waren nog maar net begonnen met hun ochtend lied. Het maakte me hardstikke blij. Ik vind het een prachtig schilderij. Ik zag meteen dat een zelfportret was, maar vroeg me wel af waarom het hoofd zo rood is. Dat komt dus omdat je je adem inhoudt. Ik hoop dat je daar wel op tijd mee stopt, want zonder lucht kun je niet leven. Ik krijg soms een rood hoofd als ik heel hard fiets tegen de wind. Of als ik verlegen wordt van heel veel aandacht en ook als ik mij heel erg schaam. Dat laatste is wel een paar keer gebeurd en toen duurde het wel een half uur voor het rood weer weg was.
  liefs en groetjes, Hilda

 3. bericht van  vroulien
  groningen

  hoi sander,
  ik ben alweer thuis, maar dacht: ik zal je nog vertellen over de avonturen van je schilderij… ik zag je schilderij in midsland, achterop een fiets die tegen een hek aan stond. ik had toen ook een schilderij en heb dat geruild tegen het jouwe.. ik vgond je schilderij mooi. kleurig en mooi, zo´n groot mens. Dat ben jij dus. ik heb je schilderij bovenop de heuvel van het snijderspad gezet, waar jacquelien hem gevonden heeft. Preccies zo dat je hem van beide kanten van ed heuvel goed kan zien. Dat leek me leuk, zwoeg je de heuvel op, zie je daar boven aan zo´n mooi schilderij. Ik zette hem ´s avonds neer, fietste ik er de volgende ochtend weer langs, was ie al weg……

  groeten! vroulien

 4. bericht van  Annemarie van het Straatmuseum

  Ha Sander,

  Ik heb jou schilderij nog altijd in mn kamer hangen en neem hem mee als ik het Straatmuseumproject op andere scholen doe. Jij bent dan een soort voorbeeld. Jouw schilderij is na Oerol op het oerolkantoor achtergelaten en ik heb hem toen mee naar Nijmegen genomen. Inmiddels ben ik verhuisd naar Amsterdam, maar jouw standbeeld hangt nog steeds aan de muur. Ik vind het nog steeds een topidee, een standbeeld van jezelf. Nog leuker vind ik dat rode hoofd dat komt doordat je je adem inhoudt! Ik vond het superleuk om op Terschelling kunstwerken te maken. Het grappige is ook nog dat er toen een filmpje is gemaakt voor leraar.24 en daarin vertelt een vrouw over jouw schilderij!

  zie hier het filmpje: http://www.leraar24.nl/leraar24-portal/video/608/het-straatmuseum

  Bedankt voor deze leuke tastbare herinnering en veel groeten Annemarie (van het Straatmuseum zelf!)

  Ps: Ik heb ook een rood hoofd als ik heel hard ren, als ik iets stiekem doe en betrapt word, als iedereen naar me kijkt en als ik te lang op de kop sta!

Font "urania_czech" was not found.Laat een bericht achter voor
Font "urania_czech" was not found.Kunstenaar Sander – Standbeeld van mijzelf als ik mijn adem in hou

(C)2009 Straatmuseum.nl & Vondstenfabriek.nl