5 berichten voor deze kunstenaar

 1. bericht van  Bas en Marc
  Keeken en amsterdam

  Hoi Menno,

  Wij denken dat het wakend oog op terschelling is. Waar precies, dat weten we niet, omdat we er niet zijn geweest. Je schilderij hebben we gevonden op internet. We vinden hem heel mooi, maar wel een beetje eng.

  groetjes,

  Bas en Marc

 2. bericht van  thomas
  midsland

  wij weten wel waar het wakend oog is maar daar gaat t niet om.
  volgens mij heeft het oog niet zo goed geslapen de laatste tijd.
  dat is ook niet zo raar als je t hele eiland over gaat!!!

 3. bericht van  Charleshan
  Gorinchem

  Hai Kunstenaar Menno,

  Ik vond je schilderij afgelopen vrijdag op de fietsenparkeerplaats bij de Oerol’s Westerkyn waar het oog vanuit de bosjes naar me gluurde…
  Ook ken ‘k Café ’t wakend oog op Terschelling wel, ’t éérste Café waar al die badgasten, zoals ik, na de boot langskomen…
  Ik denk dat het oog haar blik op der wereld maar ‘es moet verruimen. Daarom heb ik het meegenomen naar het vasteland om het eerdaags bij mijn werk (Utrecht) te vondeling te leggen… Eens kijken waar dit nachtelijk oog allemaal gaat koekeloeren!

  Veel kunst en leesplezier!
  Charleshan

  PS. probeerde dit bericht afgelopen zaterdag te plaatsen, helaas had de pjuter op de Westerkyn die dag storing, daarom nogmaals vanaf thuis gepost.

 4. bericht van  Marion
  Zeist

  Hallo Menno 🙂

  Naast de ingang van een groot en hoog (saai grijs, van beton & glas gemaakt) kantoor in het zuiden van Utrecht stond iets vaags met een groene kaart. Ik was aan de late kant, en wilde nu eens niet zo nieuwsgierig lijken, en liep eerst ook haastig naar binnen maar bedacht me en wilde terug naar buiten maar kwam hierdoor in de draaideur vast te zitten. Wachtend op hulp kon ik jouw kunstwerk door het glas al beter bekijken en het leek alsof het me zeggen wilde: “je eigen schuld, haastige spoed is zelden goed, geniet nog even van de warme zonnestralen, snuif nog even de frisse lucht voor je naar binnen gaat”. Omdat het zo mooi weer was kwam ik op de fiets en heb je kunstwerk hobbelend in de fietstas mee naar Zeist genomen. Ik denk erover het eens wat echte boslucht te laten ruiken….,
  Volgens mij kan jouw oog mij waarschuwen. Als ik een goed idee heb glimmen de sterretjes van plezier- en heb ik een slecht plan dan kijkt het me donker aan. Ik hoop dat je oog nog een mooie tocht voor de boeg heeft & dat hoop dat jij nog heel veel meer mooie schilderwerken gaat maken!

 5. bericht van  Rob
  Zeist

  Hallo KunstMenno, ik was vanochtend vroeg met mijn hond in een groot bos vlakbij de pyramide van Austerlitz en toen ik daar de auto parkeerde, werd ik door de voorruit aangestaard door een heel groot oog op een hek. Een oog zonder hoofd, rondzwevend in een sterrennacht. Eerst zijn we even een rondje gaan lopen langs de hei en de schapen, maar toen we terugkwamen tuurde het oog op een afstand al weer naar mij en de hond. Omdat mijn hond vrolijk begon te kwispelen en het een beetje ging regenen, wilde het eenzame oog mee naar mijn huis. Daar staat het nu heel mooi, en het is bevriend geraakt met een ander schilderij , een mevrouw met vreemde hoed, daar heeft i een oogje op geloof ik, daar ziet i wel wat in. Ik zag dacht ik een keer een knipoog. Ook lonkt i wel eens naar een ander, naar ‘Zomernacht’, dan wordt het een beetje roder. Ik geloof dat je oog, zolang het vies weer is, best nog wel even bij mij en de hond en bij die mevrouw met vreemde hoed wil blijven. Maar als het mooi weer wordt, en een hele mooie zomernacht, dan zet ik hem weer in de wijde wereld voor een nieuwe wijde blik.

Font "urania_czech" was not found.Laat een bericht achter voor
Font "urania_czech" was not found.Kunstenaar Menno – Het oog in de nacht

(C)2009 Straatmuseum.nl & Vondstenfabriek.nl